Megkezdődött a Hagyó-ügy tárgyalása a Szegedi Ítélőtáblán

Az ügyész vádbeszédével kezdődött meg a Hagyó Miklós és társai ellen indított büntetőügyben a Szegedi Ítélőtáblán zajló II. fokú nyilvános ülés, amelyen a 14 vádlottnak mintegy fele jelent csak meg a 14 ügyvéd mellett. A vádlottak egyike sem járult hozzá, hogy róla a tárgyaláson kép- és hangfelvétel készülhessen.

Kaszáné dr. Horuczi Zsuzsanna ügyész perbeszédében hat vádlott – köztük Hagyó Miklós – esetében megalapozatlanság miatt az I. fokú ítélet hatályon kívül helyezését indítványozta. A többi vádlottnál a bűnösség kimondását, illetve a büntetőjogi felelősség szélesebb körben történő megállapítását, ebből adódóan súlyosabb büntetés kiszabását kérte a bíróságtól. Az ügyészség szerint a vádlottak bűnszervezetben követték el a bűncselekményeket.

Az ügyészi vádbeszédet követően védence felmentését és az ügyészség hatályon kívül helyezést kérő indítványának elutasítását kérte dr. Kádár András, Hagyó Miklós ügyvédje, aki – hasonlóan az ügyésznőhöz – mintegy két órán át beszélt. (A Kecskeméti Törvényszék első fokon Hagyó Miklóst hivatali visszaélés bűntette, valamint hűtlen kezelés bűntette miatt mint felbujtót két év, négy év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.)

Mivel az ügyvéd a tárgyalási nap végéig nem zárta le védőbeszédét, a tárgyalás szeptember 14-én dr. Kádár András védőbeszédének befejezésével folytatódik. Az ügyben várhatóan szeptember 21-én hirdethet határozatot a Szegedi Ítélőtábla.