Postázói dolgozók felkészítése az elektronikus feladójegyzék bevezetésére

Folyamatosan fejlesztésekkel teszi korszerűbbé szolgáltatásait a Magyar Posta, amely együttműködési megállapodást kötött az Országos Bírósági Hivatallal, mint az egyik legnagyobb hazai postai felhasználóval. A magyar bíróságok ugyanis évente közel 2 milliárd forintot költenek postai küldemények feladására, és érdekük, hogy ezek a küldemények ne csak sértetlenül, hanem pontosan és nyomon követhetően elérkezzenek a címzetthez.

Az Európai Unió által is támogatott postai fejlesztések része a levélküldemények elektronikus feladójegyzékének bevezetése. A Szegedi Ítélőtábla azt tervezi, hogy még ebben az évben áttér erre a rendszerre, amely kiváltja a papíralapú postakönyvet. Ehhez azonban az szükséges, hogy minden olyan dolgozó felkészüljön az internes rendszer használatára, aki bármilyen kapcsolatba kerül a postázási feladatokkal.

A szakszerű tudás megalapozáshoz nyújtott segítséget az a képzés, amit a Szegedi Ítélőtábla oktatási kabinetében tartottak február 20-án kedden  az ítélőtábla postázójában dolgozók, valamint a Szegedi Törvényszék két munkatársának bevonásával. A Magyar Posta Zrt. munkájáról, általános fejlesztési törekvéseiről Rózsa Ildikó vezető értékesítési menedzser tájékoztatta a résztvevőket, majd kollégája Szaniszló Zoltán részletekbe menően magyarázta el az elektronikus feladójegyzék működését.