Tárgyalásra megyek... - Az OBH új animációs kisfilmjéből megtudhatja, mi a teendője, ha bírósági tárgyalásra idézik

Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) kiemelt stratégiai célja a bírósághoz való hozzáférés egyszerűsítése. Fontos, hogy a bíróság segítse az ügyfelek eligazodását az igazságszolgáltatás, a jog világában. Az OBH „Bírósági Iránytű” sorozata közérthetően magyarázza meg a bíróságokkal, a bírósági eljárásokkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. A sorozatban tájékoztató füzetek és animációs kisfilmek is készülnek. 

 

Az első animációs kisfilm, amely az OBH és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem együttműködésében született, a „Tárgyalásra megyek” címet viseli. Az epizód főszereplőjét tanúként idézi a bíróság. Megtudhatjuk, hogy a tanúnak az idézés kézhezvételétől a bíróságra való megérkezéséig milyen teendői, jogai és kötelezettségei vannak. Mit kell tenni, ha a tanú előreláthatólag nem tud elmenni a tárgyalásra? Mit kell vinni a tárgyalásra és milyen öltözékben kell megjelenni? Ilyen és ehhez hasonló praktikus tanácsokat ad a „Tárgyalásra megyek”. Köszönjük, ha Ön is megosztja ismerőseivel a kisfilmünket!

 

A „Bírósági Iránytű” sorozat tájékoztató kiadványait (Szervezeti kisokos, Keresetlevél, Tanúként idéztek, Panasznap) itt érheti el. 

https://www.youtube.com/watch?v=q9J-ILH8j2Q