„Jogi kultúráért” díjjal ismerték el dr. Kemenes István munkáját

Az elmúlt hétvégén immár 12. alkalommal tartották meg hazánkban az ügyvédek napját.  A Magyar Ügyvédi Kamara rendezvényén a „Jogi kultúráért” díjat vehette át dr. Kemenes István, a Szegedi Ítélőtábla nyugalmazott kollégiumvezetője.

Nagyszabású rendezvény keretében ünnepelték napjukat a magyar ügyvédek az elmúlt szombaton, Budapesten, a Kúria épületében, amelyen részt vett és felszólalt Varga Mihály pénzügyminiszter és dr. Varga Judit igazságügyi miniszter is.

Az ünnepségen adták át a Magyar Ügyvédi Kamara által alapított díjakat. A szakmájukban kiválóan dolgozó ügyvédek mellett kimagasló jogi tevékenyégük elismeréseként egy-egy bírót, ügyészt és jogtudóst is jutalmaznak minden évben. Idén dr. Kemenes István, a Szegedi Ítélőtábla Polgári Kollégiumának nyugalmazott vezetője vehette át a „Jogi kultúráért” díjat dr. Bánáti Jánostól, a Magyar Ügyvédi Kamara elnökétől.

Ez a díj azt bizonyítja, hogy kiemelkedő ítélkezési munkája mellett a számtalan publikációt megjelentető, előadás tartó, egykor a Szegedi Tudományegyetemen is oktató dr. Kemenes István életpályáját áttekintve a jogi kultúra terjesztésében végzett magas színvonalú tevékenységét is elismerte az ügyvédek közössége.