Emberölés Pécelen (Előzetes)

Tárgyalás időpontja: 
2014. november 18. kedd, 09:00
Összegzés: 

Emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a Budapest Környéki Törvényszék K. Józsefné (1968 - péceli lakos) vádlottat, és ezért őt 10 év börtönre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Fellebbezések után került az ügy a Fővárosi Ítélőtáblára.

xxx

K. Józsefné vádlott és H. Dezső sértett ismerősök voltak. A sértett Pécelen üzemeltetett egy kisebb kisebb élelmiszer üzletet, ahová a vádlott rendszeresen járt vásárolni. A vádlott a cselekmény elkövetését megelőző hónapban táppénzen volt, depresszió miatti gyógyszeres kezelésben részesült. Nehéz anyagi körülmények között élt, ezért megállapodott a sértettel 2012 szeptembere körül abban, hogy havonta 10 ezer forint értékben vásárolhat a boltban, ezért cserébe az üzletet és a hozzá tartozó kis lakást kitakarítja, segít az üzletmenettel kapcsolatos papírmunkákban, illetve szexuális szolgáltatást nyújt a sértettnek.

A vádlott ezen túlmenően is gyakran tartózkodott az üzletben, a vevőkkel gyakran durva hangon beszélt, de ezt a sértett elnézte neki, mert elmondása szerint szerelmes volt a vádlottba. A vádlott és a sértett szinte napi rendszerességgel fogyasztott szeszes italt az együtt töltött időben, eközben a vádlott szedte a gyógyszereit is.

2012. december 9-én délelőtt a vádlott vásárolt a boltban, majd 13 óra körüli időre visszament, hogy elvégezze a takarítást. Később a sértett kocsijával elmentek vásárolni egy szupermarketbe, majd fél 5 környékén visszatértek a boltba, és papírmunkát végeztek. Eközben pálinkát fogyasztottak, a sértett közepes fokú alkoholos befolyásoltás alá, míg a vádlott a szokványos részegség állapotába került. Este 8 óra után a vádlott haza akart menni, de a sértett kérje, hogy maradjon, és létesítsenek szexuális kapcsolatot. A vádlott ezt nem akarta, de a sértett ragaszkodott hozzá, ezért megragadta a vádlott balé kezét és megcsavarta. Ekkor a vádlott felkapott egy kést és azzal szívtájékon szúrta a sértettet. A sértett 5 percen belül életét veszítette.

A vádlott a cselekmény elkövetése utáni percekben értesítette a mentőket.

Eljáró bíróság: