Életveszélyt okozó testi sértés bűntette Jászkiséren (Előzetes)

Tárgyalás időpontja: 
2017. január 17. kedd, 09:00
Összegzés: 

Élettársát összeverő, az asszonynak életveszélyes sérüléseket okozó féltékeny férfi ügyét tárgyalja a Szegedi Ítélőtábla január 17-én kedden 9 órakor a táblabíróság fszt. 11-es tárgyalójában.

 

Az I. fokú ítélet szerint a korábban már többször büntetett vádlott 2012 októbere óta él élettársi kapcsolatban a sértettel a vádlott családjának jászkiséri házában. Kettőjük kapcsolatát kölcsönös féltékenység jellemezte, emellett anyagi okok miatt is gyakran veszekedtek, néha össze is verekedtek.

2015. április 4-én délután és az esti órákban a sértett a vádlott nélkül a barátainál házibulizott, ahonnan 5-én hajnalban tért haza. A férfi ekkor veszekedni kezdett vele, mert úgy vélte, hogy az asszony azon az éjszakán megcsalta. A veszekedés során a férfi az asszonyt összeverte, a tarkójától a bokájáig legalább 15-20 ütést mért rá.

Április 5-én délután a sértett erős fájdalmakat érzett, ezért átment a szomszédokhoz, akik értesítették a rendőrséget. A sértett a bántalmazás következtében csonttöréssel járó, 3-4 hét alatt gyógyuló, közvetett életveszéllyel járó sérüléseket szenvedett, amit az orvosi beavatkozás hárított el.

xxx

2016. május 12-én életveszélyt okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat a Szolnoki Törvényszék, és ezért 5 év börtönre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet ellen az ügyész a büntetés súlyosításáért, a vádlott és védője pedig enyhítés érdekében nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.

Eljáró bíróság: