Kábítószer-kereskedelem bűntette Budapesten (Előzetes)

Tárgyalás időpontja: 
2017. január 17. kedd, 10:30
Összegzés: 

Kábítószerrel kereskedő, I. fokon 5 év 6 hónap fegyházra ítélt férfi ügyét tárgyalja a Fővárosi Ítélőtábla január 17-én kedden 10:30 órakor a Szegedi Ítélőtáblán (Szeged, Sóhordó utca 5. - fszt. 11-es tárgyaló), amely kirendelés alapján jár el az ügyben.

 

A vádlott a 2014. április 9-i elfogását megelőző egy-másfél évben különböző kábítószerek és a köztudatban kábítószerként ismert, ugyanakkor pszichoaktív anyagnak minősülő szerek kereskedelmével foglalkozott. Ennek során az általa ismeretlen helyről beszerzett kábítószereket és pszichoaktív anyagokat különféle fővárosi szórakozóhelyeken értékesítette. A vádlott a kábítószereket és az azok kiskereskedelmi adagolásához szükséges eszközöket egy budapesti lakásban tárolta.

A megvádolt férfi 2014. április 9-én este autójával éppen különféle eladásra szánt és részben a ruhájában, részben a gépkocsi utasterében elrejtett kábítószereket szállított, amikor az őt figyelő rendőrök intézkedtek vele szemben. A vádlott lakásán további, értékesítésre szánt kábítószereket foglaltak le.

A férfi által továbbértékesítésre megszerzett és tárolt kábítószerek összesített tiszta hatóanyag-tartalmuk alapján mintegy 1,2-szeres mértékben haladták meg a jelentős mennyiség alsó határát, míg az új pszichoaktív anyagok mennyiség és hatóanyag-tartalma a csekély mennyiség felső határát nem haladta meg.

xxx

Jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek a Fővárosi Törvényszék 2016. október 4-én a vádlottat, és ezért őt 5 év 6 hónap fegyházra és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A döntést az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője részben felmentéséért, részben a törvényes vád hiánya miatt jelentett be fellebbezést, így került az ügy a Fővárosi Ítélőtáblára. Az ügyben kirendelés alapján a Szegedi Ítélőtábla, mint a Fővárosi Ítélőtábla 12-es tanácsa jár el.

Eljáró bíróság: