Emberölés bűntettének kísérlete Tiszafüreden (Előzetes)

Tárgyalás időpontja: 
2017. január 18. szerda, 09:00
Összegzés: 

A szerelmét 12 késszúrással megsebesítő, és ezért I. fokon 7 év fegyházra ítélt férfi ügyét tárgyalja január 18-án szerda 9 órától a Szegedi Ítélőtábla a fszt. 11-es tárgyalótermében.

 

T. G. vádlott és a sértett 2013 augusztusában ismerkedett meg egymással Tiszafüreden egy szórakozóhelyen, ahol a nő pultosként dolgozott. Köztük szeretői viszony alakult ki, miközben a sértett – és erről a vádlott is tudott – a férjével és három gyerekével továbbra is együtt élt.

Kapcsolatuk 2014 végére romlani kezdett, egyre gyakrabban veszekedtek, mivel a sértett nem akarta elhagyni a vádlott miatt a férjét, továbbá a sértett a vádlott rendszeres féltékenységi jelenetei miatt szakítani kívánt vele. A vádlott a kapcsolatuk megromlása miatt 2015. február 13-án öngyilkosságot kísérelt meg, kapcsolatuk ezt követően is fenntartották ugyan, de ennek a sértett már ténylegesen véget akart vetni.

2015. február 21-én a pár facebookon üzent egymásnak, majd este Tiszafüreden személyesen is találkoztak. Ekkorra a vádlott ittas volt, s amikor a munkahelyéről távozó elé ment, magával vitte a rendszeresen magánál tartott rugós kését is. Az asszony hazafelé tartott, miközben veszekedtek. Egy idő után a vádlott kissé lemaradva a sértettől elővette a rugós kést, megvárta, míg egy sötétebb útszakaszhoz érnek, majd 12 szúrással megsebesítette az asszonyt, és kétszer bele is rúgott. Ezt követően a vádlott az asszonyt az úttesten fekve magára hagyta. A sértett, sérülései ellenére mobiltelefonon segítséget tudott hívni, majd elveszítette eszméletét.

A vádlott miután a kését eldobta, maga is telefonált a segélykérő vonalra és a pontos helyszínt megadva elmondta, hogy egy nőt megszúrtak. Amikor a férfi hazaért, ismét tárcsázta a segélyhívót, és elmondta, hogy ő követte el a bűncselekményt.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló, közvetlen életveszéllyel járó sérüléseket is elszenvedett, életét az időben érkező orvosai segítség mentette meg.

xxx

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletében találta bűnösnek a Kecskeméti Törvényszék 2016. június 14-én T. G.  vádlottat, és ezért őt a bíróság 7 év fegyházra és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ügyész a vádlott terhére a büntetés súlyosítása, a vádlott és védője – egyebek mellett – a büntetés enyhítése, érdekében nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.  

Eljáró bíróság: