Kábítószer kereskedelem Budapesten (Előzetes)

Tárgyalás időpontja: 
2017. január 19. csütörtök, 10:00
Összegzés: 

Két vietnami és hat magyar kábítószer-kereskedelem és birtoklás miatt I. fokon elítélt vádlott ügyét tárgyalja holnap, január 19-én  csütörtökön 10 órától a Szegedi Ítélőtábla fszt. 11-es tárgyalójában a Fővárosi Ítélőtábla. A vádlottak I. fokon 7 és 3 év közötti szabadságvesztés büntetést kaptak.

 

2012. május 31-én előzetes megfigyelést követően több gépjárművet is feltartóztatott Budapesten a rendőrség. Az autók ellenőrzése során fogták el az ügy II.-IV.-V.-VI.-VII. és VIII. rendű vádlottját, az V. és VIII. rendű vádlottnál 2-2 kilogramm marihuánát találtak. Az ezt követő, egy raktárban végzett kutatás során még 59 kiló marihuánát foglalt le a rendőrség.

Az I. fokon eljáró Fővárosi Törvényszék kábítószer-kereskedelem bűntettében mondta ki bűnösnek az I. és a II. rendű vádlottat (mindkettő vietnami állampolgár), valamint a III. és a VIII. rendű magyar állampolgár vádlottakat. A IV.-V.-VI. és VII. rendű vádlottakat (valamennyien magyar állampolgárok) kábítószer birtoklása miatt ítélték le. A legsúlyosabb büntetést a II. rendű vádlott kapta (7 év fegyház), az I. rendű vádlott 6 év, a III. rendű vádlott 4 év 6 hónap, a IV. rendű vádlott 3 év, az V. rendű vádlott 2 év 6 hónap, a VI. rendű vádlott 3 év, a VII. rendű vádlott 3 év, míg a VIII. rendű vádlott 3 év 6 hónap szabadságvesztés büntetést kapott.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, míg a vádlottak és védőik a büntetés enyhítése érdekében nyújtottak be fellebbezést, így került az ügy a Fővárosi Ítélőtáblára. (Az ügyben kirendelés alapján a Szegedi Ítélőtábla jár el.)

Eljáró bíróság: