Kifosztás és más bűncselekmények Bács-Kiskun megyében (Előzetes)

Tárgyalás időpontja: 
2017. május 30. kedd, 09:00
Összegzés: 

Hat év börtönre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte a Szegedi Ítélőtábla azt a szabadszállási férfit, aki rátámadt feleségére és annak barátjára, mert az asszony el akarta hagyni. A férfi a támadáskor a nő barátját le akarta szúrni, és ki is rabolta a feleségét.

 

A korábban már többször büntetett vádlott L. R. 2002-ben házasodott össze L. R.-néval, és később öt gyermekük született. Szabadszálláson laktak, közöttük állandóak voltak a veszekedések a vádlott magatartása miatt. A férfi állandóan parancsolgatott a feleségének, félelemben tartotta az asszonyt, agresszív volt vele szemben. Sokszor anyagi okok miatt vesztek össze, ugyanis a férfi nem dolgozott, mindig a feleségétől kért pénzt.

A nő már 2013-ban el akart emiatt válni a férjétől, de ebbe a vádlott nem nyugodott bele, az asszonyt többször is megfenyegette, ha válni mer. A nő 2013 júliusában egy internetes közösségi oldalon megismerkedett egy sükösdi férfivel, B. I.-val, az ügy sértettjével, majd a levelezés során megegyeztek abban, hogy szóban is megbeszélik, hogy a nő a gyerekeivel együtt a férfihez költözik. Erről a szándékukról a férj nem tudott.

Amikor 2013. szeptember 5-én az asszony és új barátja találkozott a nő szüleinek házában, a férj megtudta ezt, elment az ingatlanba, ahol előbb a feleségét ütötte meg, majd annak barátját is, akit azzal is megfenyegetett, hogy ha nem tűnik el azonnal Szabadszállásról, meg fogja őt ölni. A veszekedéshez rendőröket kellett hívni, akik lecsendesítették a vitatkozó feleket. A férj négy gyerekét magával vitte, amikor elment az ingatlanból, egy gyermek az anyjával ott maradt a házban. A vádlott még ezen az estén visszatért az apósáék házához, ahol az ajtókon, ablakon dörömbölt, aminek az újra kihívott rendőrök vetettek véget.

Mindezek ellenére a vádlott másnap újra elment a házhoz. Ekkor már kést is vitt magával, pénzt követelt, arcon ütötte a feleségét, és azzal fenyegette meg az asszonyt és barátját, hogy leszúrja őket. Később a kést használta is: B. I.-t akarta leszúrni, de az ki tudta védeni a mellkasára irányzott szúrást, és csak kisebb sérüléseket szenvedett. Amikor a szobába lépett a vádlott anyósa, őt is megütötte a férfi, majd erőszakkal elvette felesége mobiltelefonját, táskáját, kivette belőle az asszony 60 ezer forintját és bankkártyáját, majd elhagyta a helyszínt.

Eljáró bíróság: