Kábítószer-kereskedelem bűntette Jász-Nagykun-Szolnok megyében (Előzetes)

Tárgyalás időpontja: 
2017. október 3. kedd, 10:45
Összegzés: 

Tárgyalás: október 3. kedd

10:45 óra – fszt. 11-es tárgyaló

Dr. Hegedűs István büntető tanácsa

Kábítószer-kereskedelem bűntette

 

Különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett lábítószer-kereskedelem bűntettében mondta ki bűnösnek a Szolnoki Törvényszék 2017. március 8-án Sz. Dezső (1977) vádlottat, és ezért őt 9 év fegyházra és 9 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A döntést az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője a büntetés enyhítése érdekében nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.

xxx

A vádlott azért, hogy pentedron (utcai nevén: kristály) kábítószert vásároljon 2015 februárjának elején egy internetes oldalon megadott telefonszámon felvette a kapcsolatot egy férfival, akinek személyét az eljárás során nem lehetett kideríteni. A telefonos egyeztetés után 2015. február 21-én a vádlott egy ismerősével kocsival Jászladányból Budapestre utazott. Itt egy szupermarket parkolójában az ismeretlen személytől 800 ezer forintért megvett 998,86 gramm 84%-os 840 gramm hatóanyag tartalmú pentendront azért, hogy azt 1500 forint plusz-mínusz 500 Ft/grammos áron továbbértékesítse. Ezt követően visszaindultak Jászladányba. Újszászon az autót a rendőrség ellenőrizte, és ekkor megtalálták a kábítószert. A lefoglalt kábítószer a különösen jelentős mennyiség alsó határát (140 gramm) is többszörösen meghaladja.

Eljáró bíróság: