Életveszélyt okozó testi sértés bűntette Kenderesen

Tárgyalás időpontja: 
2017. november 16. csütörtök, 13:30
Összegzés: 

Helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla az életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt P. Alex ellen indított büntetőügyben a Szolnoki Törvényszék I. fokon kiszabott ítéletét. Így a vádlott jogerős büntetése 5 év börtön és 6 év közügyektől eltiltás lett.

A jogerős ítélet ellen fellebbezésnek nincs helye.

 

A bűncselekményről

A többször büntetett vádlott és M. József sértett korábban barátok voltak, távoli rokonságban állnak. A bűncselekmény elkövetése előtt viszont már a vádlott haragudott a sértettre, mert a vádlott bátyja nem neki, hanem alkalmanként a sértettnek adott munkát, amiből a sértettnek jövedelme származott.

2016. június 27-én délután 2 óra körül Kenderesen a sértett egy ismerősével egy utcai ivókútnál beszélgettek, amikor kerékpáron odaérkezett a vádlott. P. Alex meglátva a sértettet szidalmazni kezdte a bátyjánál végzett munka miatt, majd ököllel hasba ütötte, majd a fájdalomtól összegörnyedt sértettet otthagyta a helyszínen.

M. József az ütés követően hazament, de mivel rosszul lett, mentővel kórházba szállították. Itt derült ki, hogy a megtámadott férfi hasfali zúzódást és léprepedést szenvedett el, a lépét el kellett távolítani. A léprepedés miatt a sértett közvetlen életveszélyes állapotba került, életét csak a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

 

Az I. fokú ítéletről

Életveszélyt okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek a Szolnoki Törvényszék 2017. június 26-án P. Alex (1993) vádlottat, mint visszaesőt, s ezért őt 5 év börtönre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. A döntést az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője a büntetés enyhítése érdekében nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.

Eljáró bíróság: