Életveszélyt okozó testi sértés bűntette Kenderesen (Előzetes)

Tárgyalás időpontja: 
2017. november 16. csütörtök, 09:00
Összegzés: 

Tárgyalás: november 16. csütörtök

9 óra – fszt. 11-es tárgyaló

Dr. Mezőlaki Erik büntető tanácsa

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette Kenderesen

 

Életveszélyt okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek a Szolnoki Törvényszék 2017. június 26-án P. Alex (1993) vádlottat, mint visszaesőt, s ezért őt 5 év börtönre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. A döntést az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője a büntetés enyhítése érdekében nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.

xxx

A többször büntetett vádlott és M. József sértett korábban barátok voltak, távoli rokonságban állnak. A bűncselekmény elkövetése előtt viszont már a vádlott haragudott a sértettre, mert a vádlott bátyja nem neki, hanem alkalmanként a sértettnek adott munkát, amiből a sértettnek jövedelme származott.

2016. június 27-én délután 2 óra körül Kenderesen a sértett egy ismerősével egy utcai ivókútnál beszélgettek, amikor kerékpáron odaérkezett a vádlott. P. Alex meglátva a sértettet szidalmazni kezdte a bátyjánál végzett munka miatt, majd ököllel hasba ütötte, majd a fájdalomtól összegörnyedt sértettet otthagyta a helyszínen.

M. József az ütés követően hazament, de mivel rosszul lett, mentővel kórházba szállították. Itt derült ki, hogy a megtámadott férfi hasfali zúzódást és léprepedést szenvedett el, a lépét el kellett távolítani. A léprepedés miatt a sértett közvetlen életveszélyes állapotba került, életét csak a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

Eljáró bíróság: