Emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény Szegeden (Előzetes)

Tárgyalás időpontja: 
2017. november 28. kedd, 09:00
Összegzés: 

Tárgyalás: november 28. kedd

9 óra – fszt. 11-es tárgyaló

Dr. Hegedűs István büntető tanácsa

Emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény Szegeden

 

Emberölés bűntettének kísérletében és lopás vétségének kísérletében mondta ki bűnösnek a Szegedi Törvényszék 2016. november 22-én Cs. Tamás (1987) vádlottat, és ezért őt, mint többszörös visszaesőt halmazati büntetésül 10 fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság kimondta: a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

A döntést az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője elsődleges felmentés, másodlagosan a büntetés enyhítése érdekében nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.

xxx

Az I. fokú ítélet szerint a korábban már többször büntetett vádlott 2014. október 11-én este akkori barátnőjével, F. N.-vel szórakozni indult Szegeden. Az ittas vádlott 23 óra körül egyedül ment be az egyik pubba, ahol akkor koncertet tartottak. Ezen részt vett V. László sértett is, aki övtáskáját, benne készpénzzel, mobiltelefonnal, tisztálkodási szerekkel és személyi okmányaival, összesen 16.500 forint értékben a belső helyiségben lévő radiátorra letette. A vádlott ezt észrevéve a radiátorhoz lépett azért, hogy az övtáskát ellopja. Azt kézbe is vette, távozni akart a pubból, de a sértett észrevette a lopást, a vádlottat fellökte, és az övtáskát visszavette. A vádlottat, aki nem sérült meg, ezt követően a sértett, majd egy másik férfi, K. Sándor kísérte ki a teremből. Egyúttal jelezte a biztonsági őrnek, V. Ferencnek, hogy mi történt, aki közölte a vádlottal: mivel lopni akart, a szórakozóhelyre többet nem mehet vissza.

2./ A vádlott ezután visszament a közelben tartózkodó barátnőjéhez. A pub üzletvezetője, B. Zoltán időközben megtudta, hogy mi történt, ezért a vádlotthoz ment, és ő is közölte, hogy a vádlott a lopási kísérlet miatt többet nem mehet be hozzájuk. A vádlott ekkor minden előzmény nélkül felugrott, az üzletvezetőhöz lépett, és egy késsel háromszor hasba szúrta a sértettet, akinek a további két szúrást sikerült elhárítania.

A vádlott ezt követően a helyszínről elszaladt, míg az erősen vérző sértett telefonon kihívta a mentősüket, akik a klinikára szállították, ahol műtétet hajtottak végre rajta.

A sértett 8 napon túl, ténylegesen 3 hét alatt gyógyuló sérüléseket szenvedett, de fennállt a reális lehetősége annak, hogy a késes támadásnak halálos következménye legyen.

Eljáró bíróság: