Sikkasztás és más bűncselekmények Bács-Kiskun megyében

Tárgyalás időpontja: 
2018. január 19. péntek, 10:30
Összegzés: 

Súlyosítva a Kecskeméti Törvényszék I. fokú ítéleten 5 év helyett 7 év börtönre ítélte a Szegedi Ítélőtábla azt a férfit, az ügy II. rendű vádlottját, aki gépjárműveket és munkagépeket lízingelt, de ezek lízingdíját egy idő után nem fizette ki, és a gépeket sem adta vissza. Bűntársa, az I. rendű vádlott büntetése 2 év 4 hónapról 3 év 4 hónap börtönre módosult.

Az ítélet jogerős, ellene fellebbezésnek nincs helye.

 

A II. rendű vádlott, B. S. vállalkozása számára tehergépjárművek és munkagépeket lízingelt 2007 és 2009 közötti időszakban 3 lízingcégtől is. A II. rendű vádlott a lízingdíjakat nem fizette, és amikor a lízingszerződéseket emiatt felmondták, a járműveket és munkagépeket nem adta vissza, azok, néhány kivételtől eltekintve, ismeretlen helyre kerültek.

Az I. rendű vádlott, F. K. egy céget vásárolt azzal a látszattal, hogy gépeket fog lízingelni és azokkal munkát végeznek majd. Ebben az ügyletben nyújtott neki segítséget a II. rendű vádlott. A két vádlott azonban ezeket a gépjárműveket nem akarta üzemeltetni, valódi céljuk az volt, hogy a lízingelt járműveket értékesítik.

Az ügyletek során a lízingcégeket több mint 250 milliós kár érte.

 

Eljáró bíróság: