Kábítószer-kereskedelem bűntette Tompán (Előzetes)

Tárgyalás időpontja: 
2019. január 15. kedd, 09:00
Összegzés: 

Jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében mondta ki bűnösnek a Kecskeméti Törvényszék 2018. február 28-án G. D. koszovói állampolgár vádlottat, és ezért őt 8 év fegyházra és 5 év Magyarország területéről történő kiutasításra ítélte. A bíróság kimondta: a vádlott legkorábban a kiszabott szabadságvesztés kétharmad részének kitöltését követő napot bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítélet ellen a vádlott és védője a büntetés enyhítése érdekében nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.

xxx

A vádlott 2017 januárjának elején 4.800 euróért marihuánát vásárolt Albániában egy, az eljárás során ismeretlenül maradt személytől. Ezt a nettó 11.283 gramm össztömegű kábítószert 16 darab műanyag tasakba osztotta szét azzal a szándékkal, hogy az így becsomagolt illegális drogot több országhatáron át – egyebek között Magyarországon keresztül – autóval Olaszországba csempéssze, és ott eladja.

A vádlott a fia tulajdonában lévő autó belső küszöbét mindkét oldalon megbontotta, és ott rejtekhelyeket alakított ki, amelyekben a csomagokat elhelyezte. 2017. január 13-án délután indult el Koszovóból, a szerb-magyar határhoz pedig 14-én éjfél után érkezett, és a tompai határátkelőhelyen jelentkezett belépésre.

A kocsi átvizsgálása során a pénzügyőrök az elrejtett kábítószert megtalálták és lefoglalták. A lefoglalt illegális drog totál-THC-tartalma 1.340 +/– 150 gramm volt, ami a jelentős mennyiség alsó határát legalább 9,9-szeres mértékben meghaladja, de a különösen jelentős mennyiség alsó határát nem éri el.

Eljáró bíróság: