6 év börtön lett a szerb kábítószercsempész büntetése

Tárgyalás időpontja: 
2019. január 17. csütörtök, 09:00
Összegzés: 

Különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettében mondta ki bűnösnek a Szegedi Törvényszék 2018. június 14-én E. E. szerb állampolgár vádlottat, és ezért őt 7 év fegyházra és 7 év Magyarország területéről történő kiutasításra ítélte. A bíróság kimondta: a vádlott legkorábban a kiszabott szabadságvesztés kétharmad részének kitöltését követő napot bocsátható feltételes szabadságra.  

Az ítélet ellen az ügyész a büntetés súlyosítása, a vádlott és védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan a büntetés enyhítése érdekében nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.

xxx

2017. július 12-án a vádlott a Belgrádból Bécsbe menetrend szerint közlekedő autóbuszon utazott. A busz csomagterében elhelyezett bőröndjében a vádlott 21 csomag, összesen 11.604 gramm bruttó, 10.322 gramm nettó tömegű, kábítószernek minősülő kannabiszra jellemző kannabionid vegyületeket, köztük delta-9-THC-t tartalmazó marihuánát hozott be Magyarországra.

Bőröndjét és az abban lévő marihuánát a röszkei határátkelőhelyen lefoglalták. A vádlottá által birtokolt és Magyarország területére behozott 21 csomag tortál THC tartalma legalább 1.318 (1.415+/- 97) gramm volt.

A vádlott bűnösségét, a cselekmény elkövetését az eljárás során mindvégig tagadta.

Eljáró bíróság: