Három év 6 hónap börtön lett a vásárhelyi kocsmai verekedő büntetése

Tárgyalás időpontja: 
2019. január 29. kedd, 11:00
Összegzés: 

A büntetési tételt tekintve helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla a testi sértés bűntette miatt. P. M. ellen indított büntetőügyben a Szegedi Törvényszék I. fokú ítéletét. Így a vádlott jogerős büntetése 3 év 6 hónap börtön és 4 év közügyektől eltiltás lett.

Az ítélet indoklásában elhangzott: az I. fokú bíróság az ügy összes körülményét mérlegelve törvényes és arányos büntetés szabott ki, a táblabíróság az ítélet enyhítésére nem látott semmilyen indokot.

A jogerős ítélet ellen fellebbezésnek nincs helye.

 

Életveszélyt okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek a Szegedi Törvényszék 2018. április 6-án O. M. vádlottat, és ezért őt 3 év 6 hónap börtönre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A döntést az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője a büntetés enyhítése érdekében nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.

xxx

2017. május 14-én az ügy sértettje, B. L. egy vásárhelyi sörözőben sok alkoholt fogyasztott, és összeverekedett B. I.-vel, amely során 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el. (Ez ügyben külön eljárást indult.)

Az eset után kórházba szállították, de még sebeinek ellátása előtt távozott, és visszament inni a sörözőbe. Estére súlyosan leittasodott.

A vádlott, O. M. ezen a napon szintén fogyasztott alkoholt ebben a sörözőben, és – a eljárás során ismeretlenül maradt okból – 21:30 óra körül a sértettre támadt, lefejelte, majd egy baseball ütővel egyszer megütötte a sértettet. Később a vádlott meg is rúgta a sértettet, nekivágta a ház falának, amikor a sértett feje a falhoz csapódott, melytől a földre rogyott. Amikor megpróbált feltápászkodni a sértett, a vádlott legalább négyszer fejen rúgta, amitől a megtámadott ismét a földre hanyatlott. Később még kétszer megrúgta a vádlott a sértett fejét. A bántalmazást csak akkor hagyta abba, amikor a vendéglő tulajdonosa és pultosa a helyszínre visszaérkezett.

A fejet ért támadásoktól a sértettnél agyállományi vérzés alakult ki, ami életveszélyes sérülésnek tekinthető, orvosi ellátás nélkül a sértett halálához is vezethetett volna.

Eljáró bíróság: