Hét év börtön lett az élettársát leszúró asszony büntetése

Tárgyalás időpontja: 
2019. április 10. szerda, 12:00
Összegzés: 

Helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla az emberölés bűntette miatt V. I.-né ellen indított büntetőügyben a Kecskeméti Törvényszék I. fokon kimondott ítéletét. Így a vádlott jogerős büntetése 7 év börtön és 7 év közügyektől eltiltás lett.

Az ítélet indoklásában elhangzott: az I. fokon eljáró törvényszék az elkövetett cselekményhez mérten arányos büntetést szabott ki, ezért annak enyhítésére a táblabíróság nem látott semmilyen indokot.

A jogerős ítélet ellen fellebbezésnek nincs helye.

 

Emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a Kecskeméti Törvényszék 2019. január 21-én V. I.-né vádlottat, és ezért őt 7 év börtönre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A döntést az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője a büntetés enyhítése érdekében nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.

xxx

V. I.-né vádlott és B. J. sértett 1996-ben létesítettek élettársi kapcsolatot. Kezdetben harmonikusan éltek Kiskunfélegyházán, azonban az évek során mind a sértett, mind a vádlott egyre több szeszes italt fogyasztott, amitől főként a sértett rendszeresen lerészegedett. Ittas állapotban, leginkább rossz anyagi helyzetük miatt, gyakran vitatkoztak, mivel a sértett adósságokat halmozott fel, jövedelméből alig maradt valami megélhetésre. Így tulajdonképpen a vádlott tartotta el a sértettet. Ezek a viták azonban tettlegességig nem fajultak el, egészen 2018. április 7-ig.

Azon a napon mindketten otthon voltak a kiskunfélegyházi házukban. A sértett többször elment a boltba, ahol egy liter vodkát is vásárolt. A nap folyamán mindketten ezt itták, és nagyon leittasodtak. Este, ismét a pénzt miatt heves vita robbant ki közöttük. A vádlott, egyebek mellett, számon kérte élettársán annak tartozásait is. Kölcsönösen szidalmazták, becsmérelték egymást, melynek a sértett azzal vetett véget, hogy bement a fia hálószobájába, és ott lefeküdt az ágyra.

Ettől a vádlott még inkább haragra gerjedt, felkapott a konyhában egy kést, hogy azzal a sértettet megfenyegetve kitessékelje a szobából. A szobába kilépve az ágyon hanyatt fekvő sértettnek fenyegetőleg felmutatta a kést, és a szoba elhagyására szólította fel. A férfi azonban kinevette, kijelentette, hogy nem fél a vádlottól. Ekkor az asszonyon végképp elhatalmasodott az indulat, és az ágyon fekvő sértettet mellkason szúrta, majd a kést kirántva a testből, elhagyta a szobát.

Néhány perc múlva, amikor a vádlott észlelte, hogy a sértett nem ad életjelet, mobilon felhívta a fiát, aki értesítette a mentőket és a rendőrséget. A kiérkező mentősök már csak a halál beálltát tudták megállapítani, a rendőrök pedig előállították a vádlottat.

A sértett halálát szívszúrás, mellűri vérzés okozta.

Eljáró bíróság: