Emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények Kecskeméten (Előzetes)

Tárgyalás időpontja: 
2019. április 25. csütörtök, 09:00
Összegzés: 

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletében, személyi szabadság megsértésének és 5 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettében mondta ki bűnösnek a Kecskeméti Törvényszék 2018. október 30-án Cs. Gy. vádlottat. Ezért őt a bíróság 15 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A döntést az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője az emberölés kísérlete minősítés megváltoztatása és a büntetés enyhítése érdekében nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.

xxx

A vádlott és a sértett 2007 óta élettársi kapcsolatban nevelték Kecskeméten a sértett előző kapcsolatából született egy és négy közös gyermeküket. Viszonyuk 2016 őszétől egyre jobban megromlott a vádlott féltékenykedése miatt, a férfi azt állította, hogy az asszony megcsalja őt az unokatestvérével. Rendszeresek lettek a felek közötti viták, a sértett el akart költözni otthonról, de a vádlott ebbe nem egyezett bele.

2016 október elején a vádlott féltékenységi rohamában arra kényszerítette a sértettet, hogy vallja be titkos kapcsolatát, mire az asszony félelmében azt mondta, amit a vádlott hallani akart, elismerte a viszonyt. Erre a vádlott indulatba jött, előbb bottal ütötte a lábát, megégette élettársa arcát, utána ollóval levágta a nő derékig érő haját, majd 3 milliméteresre lenyírta azt, mondván: így majd nem fog senkinek kelleni. Ezután tovább verte az asszonyt, aki félelmében, fájdalmai ellenére sem mert orvoshoz fordulni.

Kb. 2 héttel később újabb féltékenységi rohamában a vádlott előbb ököllel ütötte meg az asszonyt, majd egy késsel megszurkálta a lábát. Néhány nap múlva a vádlott ismét megverte, kínozta az asszonyt. Ezeket a bántalmazásokat a gyerekek még nem látták.

2016. november 10-én késő este a vádlott megint megverte az élettársát, majd másnap előbb már a gyerekei szeme láttára ütötte-verte az anyjukat, majd miközben a vádlott az élettársát kínozta a szobában, a gyerekeknek a konyhában tévé kellett nézniük. Az asszony könyörgött, legalább ne a gyerekek előtt verje. Ennek eleget is tett a vádlott, másnap minden gyereket elvitetett otthonról, miután rájuk parancsolt, hogy a házában történtekről nem beszélhetnek senkinek.

Amikor a vádlott és a sértett kettesben maradtak, a férfi ismét verni kezdte az asszonyt kézzel és vascsővel is, majd amikor az elájult, vízzel fellocsolta, és tovább kínozta. Ezután a nő kezeit összekötözte egy madzaggal, és odakötötte a kanapéhoz, hogy ne tudjon segítséget kérni, amíg ő elmegy dohányért. Később a vádlott felhívta lánytestvérét, akinek azt mondta, tragédia lesz, mert meg fogja ölni a sértettet. A testvér értesítette a rendőrséget, akik végül nem sokkal éjfél előtt be tudtak hatolni a házba, és a súlyosan sérült nőt kórházba szállíttatták.

A sértett a kórházba érkezéskor a vérvesztés, a vérmérgeződés és a kialakult fertőzés miatt közvetlen életveszélyben volt, ha nem részesül orvosi ellátásban, halála feltehetően 48-72 órán belül bekövetkezett volna.

Eljáró bíróság: