Kábítószer birtoklása Röszkén (Előzetes)

Tárgyalás időpontja: 
2019. október 2. szerda, 11:00
Összegzés: 

Különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettében mondta ki bűnösnek a Szegedi Törvényszék 2019. április 11-én V. I. szerb állampolgárt, és ezért őt a bíróság 7 év börtönre és 7 év Magyarország területéről történő kiutasításra ítélte.  

Az ítélet ellen az ügyész a büntetés súlyosítása, a vádlott felmentés, védője elsődlegesen bizonyítottság hiányában történő felmentés, másodlagosan a kiszabott büntetés enyhítése érdekében nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.

xxx

A vádlott 2017. augusztus 18-án dél körül egy autóbusz utasaként jelentkezett belépésre Magyarország területére a röszkei határátkelőhelyen. A busz átvizsgálásakor a vádlotthoz tartozó sporttáskában elhelyezett 5 csomag közül kettőben összesen nettó 988,7 gramm össztömegű, legkevesebb 353 gramm tiszta heroin hatóanyag tartalmú kábítószert, míg a másik három csomagban koffeint és paracetamolt (a heroin jellemző hígítószere) találtak a vámosok. Ezeket a vádlott Belgrádból Bécsbe akarta vinni.

A vádlott által szállított kábítószer hatóanyag-tartalma meghaladta a különösen jelentős mennyiség alsó határát, annak, 2,94-szerese.

A vádlott a cselekmény elkövetését az eljárás során mindvégig tagadta, azt állítva, hogy a kábítószert tartalmazó táskához nincs köze.

Eljáró bíróság: