Kábítószer birtoklásának bűntette Csongrád megyében (Előzetes)

Tárgyalás időpontja: 
2020. március 12. csütörtök, 09:00
Összegzés: 

Különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásának bűntettében és bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségben mondta ki bűnösnek a Szegedi Törvényszék 2019. október 1-én S. N. szerb állampolgárt. Ezért a férfit a bíróság 8 év börtönre ítélte, 9 évre kitiltotta Magyarország területéről és 1 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.

A döntést az ügyész tudomásul vette, míg a büntetés enyhítése érdekében nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.

xxx

A vádlott 2018 márciusában vásárolt Szerbiában, Belgrádban egy autót. Két héttel később, március 17-én a vádlott úgy jelentkezett belépésre Magyarország területére, hogy pár nappal korábban kábítószert fogyasztott. A határátkelőn megállapították, hogy a férfi a vezetési képességeire hátrányosan ható szer befolyása alatt vezette autóját.

A határon végzett vizsgálat során a gépjármű utasterében a kábítószerkereső kutya kábítószert fedezett fel. Ezt követően a pénzügyőrök a csempészére átalakított jármű rejtekhelyén egy csomagot találtak, amely nettó 996,28 gramm barna színű, heroinra jellemző vegyületeket tartalmazó port tartalmazott. A por nettó heroin-bázis tartalma 562 gramm volt, amely különösen jelentős mennyiségnek számít.

Eljáró bíróság: