2020. 42. heti előzetes

Tárgyalás időpontja: 
2020. október 14. szerda, 13:00
Összegzés: 

Tisztelt Sajtómunkatársak!

Csatoltan megküldöm a Szegedi Ítélőtábla 2020. év 42. heti, sajtó számára kiajánlott ügyének előzetesét.

A nagy sajtóérdeklődésre- és a járványügyi helyzetben a Szegedi Ítélőtáblán bevezetett és érvényben lévő szigorú épülethasználati- és egészségmegóvó intézkedésekre figyelemmel az ügyben a Szegedi Ítélőtábla a 8/2012. (IV.25.) OBH utasítás 7. § (1) bekezdése értelmében

S A J T Ó   R E G I S Z T R Á C I Ó T

ír elő.

A 2020. október 14. napján 13.00 órára kitűzött nyilvános ülésen - a Szegedi Ítélőtábla járványügyi intézkedéseinek szem előtt tartásával - a sajtó részvételét az eljárási cselekményen az alábbi megszorításokkal tudjuk biztosítani:

Csak az első 5 (öt) regisztrált sajtóorgánum képviselői jogosultak az épületbe belépni és a nyilvános ülésen kép- és hangfelvételt készíteni.

Sajtóorgánumonként személyesen a nyilvános ülésen – figyelemmel a tárgyalóterem járványügyi szabályozás miatti korlátozott befogadóképességére – kizárólag egy személy jelenléte biztosítható.

A sajtó a kép- és hangfelvevő berendezéseket a nyilvános ülést megelőzően - annak kezdését és zavartalan lebonyolítását nem veszélyeztető módon - telepítheti a tárgyalóteremben, az eszközök közvetlen telepítés előtti, helyszínen történő fertőtlenítését követően.

A nyilvános ülés 13.00 órai kezdésére tekintettel kérjük az előzetesen regisztrált sajtóorgánum munkatársait, legalább fél órával annak megkezdése előtt, legkésőbb 12:15-ig jelenjenek meg az épületben és kezdjék meg a kép- és hangfelvevő eszközök fertőtlenítés utáni telepítését.

Az épületbe történő belépés során a portaszolgálatnál kihelyezett kézfertőtlenítő használata kötelező.

Az épületben és a tárgyalóteremben a sajtó munkatársainak az orrot- és szájat eltakaró maszk használata kötelező.

A nyilvános ülés befejezését követően a sajtó munkatársainak – a lehetőségekhez képest – haladéktalanul el kell hagyniuk a Szegedi Ítélőtábla épületét.

Az a személy, aki nem rendelkezik megfelelő védőeszközzel, vagy a fentebb előírt protokoll bármely elemét nem teljesíti, annak az épületbe történő belépését a portaszolgálat munkatársa megtagadhatja!

A sajtóregisztráció során kérjük, hogy jelen e-mailre válaszolva

2020. október 12. nap 12.00 óráig

jelezzék részvételi szándékukat az alábbi adatok pontos megadásával.

(Név szerinti regisztráció nem szükséges!)

Mely sajtószerv képviseletében kívánnak megjelenni?

A médiatartalom-szolgáltató részéről összesen hány fő-, és milyen minőségben fog megjelenni a Szegedi ítélőtáblán?

A regisztrációs e-mailek beérkezésének sorrendje alapján a Szegedi Ítélőtábla listázza az első 5 sajtóorgánumot, akik részt vehetnek a nyilvános ülésen. Olyan sajtószerv képviselőjét, aki nem szerepel a regisztrációs listán nem áll módunkban beengedni az épületbe.

A Szegedi Ítélőtábla természetesen a regisztrációt követően, e-mailben tájékoztatja majd a sajtó munkatársakat a regisztráció lezárultáról, valamint azon médiatartalom-szolgáltatókról, akik jelen lehetnek és tudósíthatnak a fenti eljárási cselekményről.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a járványveszély csökkentése, valamint a megbetegedések megelőzése érdekében az eljáró tanács elnöke e körben további azonnali intézkedéseket tehet.

Megértésüket és támogató együttműködésüket köszönjük!

Tisztelettel:

                                        Dr. Gyuris Gábor

                               a Szegedi Ítélőtábla mb. sajtótitkára

                                         mobil: +36 30 647 2036

                             e-mail: gyurisg@szegeditb.birosag.hu

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
114.9 KB